Blog

Avalon Total RpoweR kompenzacija reaktivne snage

Avalon Total RpoweR je jedinstvena usluga na regionalnom tržištu koju pruža isključivo Avalon Partners, a koja garantuje uspešno povećanje efikasnosti i brz povraćaj investicije, kroz instalaciju postrojenja za kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika na niskom ili srednjem naponu.

Avalon Total RpoweR je rešenje 6 u 1 jer sa sveobuhvatnim pristupom mi vam pružamo:

  • merenje i analiza profila reaktivne snage i ostalih relevantnih elektroenergetskih parametara
  • dizajn i projektovanje optimalnog tehničkog rešenja za kompenzaciju reaktivne snage (snaga, tip filtra, vrsta regulacije, ambijentalni uslovi rada)
  • proizvodnja postrojenja
  • ugradnja i puštanje u rad
  • verifikacija rezultata
  • garancija ušteda

Usluga je razvijena na osnovu našeg 30-o godišnjeg iskustva i ogromnom broju izvedenih projekata kompenzacije reaktivne snage i filtriranja viših harmonika. ATR obuhvata sve što je investitoru potrebno da bi sa sigurnošću rešio problem:

Merenja i analize

Pre svake ugradnje vrši se merenje a zatim i analiza kvaliteta napona, reaktivne snage, tokova viših harmonika, simulacija stanja posle ugradnje opreme za kompenzaciju i konačno verifikaciju postignutih parametara.

kompenzacija reaktivne snage, rezonansa, kvalitet napona

Analizu vrše stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom i najvišim stručnim znanjem u ovoj oblasti. Avalon Partners garantuje da je svako predloženo tehničko rešenje optimalno za konkretan slučaj, kao što garantuje i za period povraćaja investicije.

Projektovanje i dizajn

Na osnovu tehničkog rešenja, za svaki konkretan slučaj vrši se dizajn opreme, izbor komponenti i projektovanje samog postrojenja. Naši ormani su pažljivo dizajnirani, sa detaljima koji su rešeni na bazi tridesetogodišnjeg iskustva u ovom poslu i ogromnog broja izvedenih projekata.

Prilikom projektovanja postrojenja za kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika vrši se veliki broj proračuna:

  • strujno opterećenje
  • udarna opterećenja usled struja kratkih spojeva
  • termički proračun
  • tokovi viših harmonika
  • dinamička naprezanja i vibracije
  • bezbednost i pouzdanost u radu

Na ovaj način investitor dobija postrojenje koje je napravljeno specijalno za njega, optimizovano u pogledu performansi i troškova, dizajnirano da izdrži teške uslove rada i da traje dugi niz godina.

Proizvodnja postrojenja za kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika

kompenzacija reaktivne snage
Avalon Total RpoweR

Proizvodnja ormana odvija se u kontrolisanom fabričkom okruženju, sa stručnim i obučenim osobljem. Svaka faza proizvodnje je pomno definisana, a međurezultati se precizno kontrolišu. Cilj je da svako postrojenje za kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika po izlasku iz proizvodnje bude pripremljeno i za najteže uslove rada, za pouzdanu u dugotrajnu eksploataciju, dugogodišnje generisanje ušteda i siguran povraćaj investicije.

Sve komponente postrojenja su proizvedene u najboljim Evropskim fabrikama, prema našim specifikacijama i prilagođene konkretnom projeku. Komponente su vrhunskog kvaliteta, od najmodernijih materijala, proizvedeni po najnovijoj tehnologiji, sa minimalnim gubicima i disipacijom toplote. Umetnost je u detaljima i naš odabir komponenti je u samom srcu umetničkog dela koje stvaramo.

Ugradnja i puštanje u rad postrojenja za kompenzaciju reaktivne snage

kompenzacija reaktivne snage
Avalon Total RpoweR

U cilju garantovanja dugačkog radnog veka i maksimalnu pouzdanost postrojenja, stručan i obučen tim naših inženjera sa višedecenijskim iskustvom vrši ugradnju, ispitivanje, puštanje u rad i verifikaciju rezultata rada postrojenja za kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika. Bez obzira da li se radi o srednjenaponskom ili niskonaponskom postrojenju, visokog ili niskog stepena složenosti, naši inženjeri limaju zadatak da prilikom ugradnje obezbede maksimum uslova za dugotrajan, pouzdan i bezbedan rad postrojenja, istovremeno poštujući sve zahteve bezbednosti i zaštite na radu, tehničkih propisa i pravila struke.

Garancija performansi

Kroz ATR uslugu Avalon Partners d.o.o. garantuje za krajnji rezultat projekta, bez kompromisa i bez izgovora! Smanjenje troškova i period povraćaja investicije biće kako je projektom predviđeno, što garantujemo, a kupac ne snosi nikakve dodatne troškove! To je Avalon Total RpoweR.

kompenzacija reaktivne snage, avalon partners
Avalon Total RpoweR