Blog

Kvalitet napona

kvalitet električne energije

Avalon Partners je jedinstvena kompanija po svom pristupu rešavanju problema sa kvalitetom napona u industrijskim, distributivnim i prenosnim mrežama. Svo naše znanje i sva naša tehnika biće u službi pronalaska uzroka i optimalnog tehničkog rešenja vašeg problema.

Mi smo sa naponom na TI – a VI?

Kvalitet električne energije (ili kvalitet napona u užem smislu) je oblast elektroenergetike koja se u ovom trenutku najbrže razvija, zbog velikog uticaja na stabilnost, pouzdanost i gubitke. Kvalitet napona obuhvata merenje, analizu i upravljanje pojavama koje utiču da talasni oblik napona (i struje) odstupa od idealne sinusoide nominalne amplitude i frekvencije. Kada se u sistemu pojave poremećaji napona i struja uzrok je retko kada očigledan i uvek se radi o istovremenom uticaju većeg broja činilaca. Stoga i rešavanje takvih problema zahteva iskustvo, znanje i tehničku opremljenost. Sve ove faktore objedinili smo u inženjerskom timu Avalon Partnersa i već 20 godina uspešno rešavamo i najteže probleme, o čemu najbolje govore naše reference.

Ukoliko imate probleme sa propagacijom poremećaja, propadima napona, injekcijom poremećaja u distributivnu ili prenosnu mrežu, visokim izobličenjem napona i struja, rezonansama, prelaznim pojavama i radnim režimima ekstremne dinamike i sadržaja viših harmonika, Avalon Partners je vaš idealni sagovornik. Možemo ponuditi profesionalno merenje i snimanje čak i najfinijih poremećaja, jednostavne analize ili kompleksne studije snimljenih režima, predloge tehničkih rešenja za uspešnu eliminaciju poremećaja, modelovanje mreže i potrošača sa testiranjem uticaja različitih rešenja, izbor optimalnog tehničkog rešenja, a na kraju i proizvodnju i isporuku kompletnih postrojenja za rešenje vašeg problema, uz garanciju rezultata naravno.

Rešavanje problema

Svaki problem, ima svoje rešenje.

Da bi se svaki problem rešio, potrebno je: znanje, iskustvo, opremljenost i posvećenost.

Zahvaljujući ogromnom iskustvu, stučnom znanju naših inženjera i izuzetnoj tehničkoj opremljenosti, imamo privilegiju da možemo uočiti i razumeti uzroke nekih od najsloženijih pojava u modernoj elektroenergetici.

Avalon Partners je jedinstvena kompanija po svom pristupu rešavanju problema sa kvalitetom napona u industrijskim, distributivnim i prenosnim mrežama. Zahvaljujući ogromnom iskustvu, stučnom znanju naših inženjera i izuzetnoj tehničkoj opremljenosti imamo privilegiju da možemo uočiti i razumeti uzroke nekih od najsloženijih pojava u modernoj elektroenergetici. Na to treba dodati i našu strast za rešavanjem problema, posvećenost procesu stalnog učenja i usavršavanja i opsednutnost najmodernijim hardverom i softverom u ovoj oblasti. Stoga je naše obećanje jednostavno: svo naše znanje i sva naša tehnika biće u službi pronalaska uzroka i optimalnog tehničkog rešenja vašeg problema.

U našoj praksi uspešno smo rešavali širok spektar nestandardnih problema: upravljanje tokovima reaktivnih snaga ekstremne dinamike i amplitude, kontrola injekcije poremećaja u distributivnu i prenosnu mrežu, stabilizacija propada i varijacija napona usled prelaznih režima velike snage, eliminacija rezonantnih pojava, upravljanje položajem rezonantne tačke i mnogi drugi.

Naša je praksa da izvršimo precizna i detaljna merenja u svim relevantnim tačkama, analiziramo ponašanje mreže i potrošača i izolujemo uzroke problema. Zatim se razmatra više relevantnih tehničkih rešenja i vrši izbor optimalnog po što većem broju parametara. Sva rešenja se testiraju na preciznim softverskim modelima konkretne mreže i potrošača, čime se maksimiziraju pouzdanost i uspešnost rešenja. Na kraju predložena tehnička rešenja i implementiramo, te dajemo garanciju na performanse i dugotrajnost.

Ukoliko imate nestandardan problem koji je još uvek nerešen ili je ponuđeno rešenje nezadovoljavajuće, mi smo voljni da zasučemo rukave. Možete nas pozvati odmah.