Kompenzacija reaktivne snage

Jedan smo od najznačajnijih proizvođača opreme za kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika na prostoru jugoistočne Evrope. Već 25 godina iz naših proizvodnih pogona izlaze najmodernija postrojenja sa vrhunskim performansama koja se plasiraju u čitavom regionu. Upoznajte nas – pređimo na ti, a vi kroz saradnju sa nama iz minusa u plus.

Reaktivna snaga je u centru stabilnosti svakog elektroenergetskog sistema. Od reaktivne snage zavise frekvencija i napon, stabilnost elektroenergetskog sistema, tokovi viših harmonika, položaji rezonantnih tačaka, prelazni procesi kod uključenja motora, transformatora, kablova…

Suštinsko poznavanje prirode i ponašanja reaktivne snage, tj. svih fizičkih zakonitosti kojima se opisuje međuveza reaktivne snage i svih ostalih elektroenergetskih veličina je od  nezamenljivog značaja za pronalaženje inženjerskih rešenja za široki spektar problema u elektroeneregetskom sistemu. Iskustvo i stručnost, su sa druge strane, od nezamenljivog značaja za uspešnu implementaciju osmišljenih tehničkih rešenja. Avalon Partners poseduje ove obe komponente.