Blog

Kompenzacija reaktivne snage

 

Reaktivna snaga je u centru stabilnosti svakog elektroenergetskog sistema. Od reaktivne snage zavise frekvencija i napon, stabilnost elektroenergetskog sistema, tokovi viših harmonika, položaji rezonantnih tačaka, prelazni procesi kod uključenja motora, transformatora, kablova… Stoga se kontrolom tokova reaktivnih snaga može uticati na stabilnost napona, smanjenje strujnih tranzijenata, smanjenje izobličenja napona i struja, itd…

Suštinsko poznavanje prirode i ponašanja reaktivne snage, tj. svih fizičkih zakonitosti kojima se opisuje međuveza reaktivne snage i svih ostalih elektroenergetskih veličina je od  nezamenljivog značaja za pronalaženje inženjerskih rešenja za široki spektar problema u elektroeneregetskom sistemu. Iskustvo i stručnost, su sa druge strane, od nezamenljivog značaja za uspešnu implementaciju osmišljenih tehničkih rešenja. Avalon Partners poseduje ove obe komponente.

Zahvaljujući znanju, profesionalnosti i organizovanosti postali smo najveći i najstariji domaći proizvođač opreme za kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika. Iz naših proizvodnih pogona izlaze najmodernija postrojenja sa vrhunskim performansama koja se plasiraju u čitavom regionu. Naš Avalon Total RpoweR pristup garantuje optimalno tehničko rešenje za konkretan slučaj, pouzdan i bezbedan rad postrojenja, eliminaciju reaktivne enerigje i brz povraćaj investicije.

Avalon Partners već 25 godina proizvodi opremu za kompenzaciju reaktivne snage na niskom i srednjem naponu, sa kontaktorskom i tiristorskom regulacijom ili regulacijom prema konkretnim potrebama.

Studija slučaja: Kako smanjiti troškove za reaktivnu energiju

Studija slučaja: Praktični efekti kompenzacije reaktivne snage

Studija slučaja: Šta je to prekomerna reaktivna energija

Studija slučaja: Efekti povećanog izobličenja napona i struja