Blog

Rešenja za kompenzaciju reaktivne snage na srednjem naponu

Avalon Partners preko 25 godina isporučuje rešenja za kontrolu tokova reaktivnih snaga, kompenzaciju reaktivne snage i filtriranje viših harmonika na srednjem naponu. Sistemi koje proizvodimo sastavljeni su od komponenti najvišeg kvaliteta, namenski dizajniranih prema našim specifikacijama, proizvedenih u renomiranim fabrikama na teritoriji Evropske Unije u striktno kontrolisanim uslovima sa maksimalnom pažnjom i posvećenosti.

Naša snaga jesu znanje, iskustvo, posvećenost i opremljenost, a veliki broj zadovoljnih klijenata jesu naše najbolje reference.

Filtersko postrojenje za kompenzaciju reaktivne snage
Filtersko postrojenje kompenzacije reaktivne snage 6 kV

Zahvaljujući znanju, iskustvu i inventivnosti naših inženjera, jedna smo od retkih kompanija koje mogu ponuditi sveobuhvatna rešenja za kontrolu tokova reaktivnih snaga na srednjem naponu: od postrojenja za kompenzaciju reaktivne snage i filtera viših harmonika, pa do STATCOM-a, SVC-a i hibridnih rešenja.

kompenzaciju reaktivne snage
SN postrojenje 3.2 MVAr/6kV

Naša prednost je što smo tehnički opremljeni i stručno sposobni da profesionalno izmerimo i analiziramo elektromagnetske uslove u mreži (tranzijenti, prelazne pojave, poremećaji, viši harmonici,…) na koju se novo postrojenje priključuje, a zatim da dizajniramo optimalno rešenje i softverski simuliramo stanje u mreži posle ugradnje rešenja. Zbog toga „znamo šta radimo“ i sva naša rešenja su potpuno prilagođena konkretnim uslovima, izuzetno dugotrajna i sa maksimalnim performansama: dramatično poboljšanje kvaliteta napona uz potpunu eliminaciju troškova za reaktivnu energiju!

Konktaktirajte nas i započnimo zajednički projekat i u vašoj fabrici!

postrojenje za kompenzaciju raktivne snage
Postrojenje za kompenzaciju reaktivne snage 4,4 MVAr/6 kV

Reaktivna snaga leži u osnovi stabilnosti elektroenergetskog sistema. Kontrolom tokova reaktivnih snaga može se rešavati čitava klasa problema: injekcija poremećaja u mrežu, rezonantne pojave, startovi elektromotora, tokovi viših harmonika, naponski fliker i mnoge druge.

kompenzaciju reaktivne snage
Postrojenje 4×2.2 MVAr/6kV

Zahvaljujući profilu naših inženjera, bogatom iskustvu, velikom stručnom znanju, tehničkoj opremljenosti, naprednoj mernoj opremi i namenskim softverskim alatima, u mogućnosti smo da rešavamo širok spektar problema. Pogledajte studije slučaja na našem sajtu da bi ste stekli sliku koji problemi u elektroenergetici su u stvari problemi sa reaktivnom snagom.

kompenzaciju reaktivne snage
Kompenzacija površinskog kopa 1.8 MVAr/6 kV
kompenzaciju reaktivne snage
Apsorpcioni filter 2×6 MVAr, 250/350 Hz, 6 kV
Kompenzaciju reaktivne snage
Postrojenje kompenzacije livnice 1.2 MVAr/6 kV
kompenzaciju reaktivne snage
Kompenzacija motora kompresora 4.2MW/6kV/189 Hz
kompenzaciju reaktivne snage
Postrojenje filterske kompenzacije za unutrašnju ugradnju 3,6 MVAr/6 kV/189 Hz
kompenzacije reaktivne snage
Postrojenje hibridne kompenzacije 2 MVAr/20 kV/1ms

kompenzaciju reaktivne snage

Postrojenje filterske kompenzacije motora čipera 1,2 MVAr/10 kV/189 Hz

kompenzacije reaktivne snage
Ćelija za direktnu kompenzaciju motora 6 kV